Sivut

lauantai 25. maaliskuuta 2017

Resepti: Lohicurry nuudeleilla

 Meillä on molemmilla nyt viikonloppu vapaata ja tänään meillä on herkkupäivä.
Täytyy myöntää, että mulla on ollu hirvee karkinhimo jo vähän aikaa!
Jotenkin oon tykästynyt irtokarkkeihin, vaikka ennen en oo niistä välittänyt yhtään. Hassua!

Ja käytiinhän me sitten ostamassa sekä irttareita että suklaapähkinöitä ja lisäksi vielä rocky roadia, joka on muuten ihan törkeen hyvää!
Sydän hakkaa ja olo on tukkonen jo pelkästä ajatuksesta..... :D
Mutta sitten siihen reseptiin.
Mietin yks päivä, että voitaisiin nyt viikonloppuna tehdä lohicurrya. Ei olla ennen tehty, joten hauska oli kokeilla.
Ja täytyy sanoa, että tuli IHAN TÖRKEEN HYVÄÄÄÄ! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
Alkuperäinen resepti oli anna.fi sivustolta (tästä pääset alkuperäiseen reseptiin), mutta muokattiin sitä vähän.

Meidän lohicurryyn tuli siis:

n. 400g ruodotonta lohta
1 sipuli
muutama valkosipulin kynsi
100g vihreitä pitkiä papuja
1-2 porkkanaa
1tölkki (400ml) kookosmaitoa
2dl ruokakermaa (curry&chili)
2tl suolaa
1tl sinappijauhetta
2tl currya
1-2tl kurkumaa
1tl sitruunaruohoa (Urtekram)
1tl jauhettua inkivääriä
puntti tuoretta korianteria

  • Poista lohesta nahka ja ruodot, jos niitä on ja leikkaa lohi palasiksi.
  • Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi.
    Leikkaa myös porkkana suikaleiksi.
  • Kuullota sipuli, valkosipuli ja porkkana mausteiden kanssa pannulla öljyssä. Lisää kookosmaito ja ruokakerma.
  • Heitä sekaan pavut, reilu puoli punttia korianteria sekä lopuksi lohi.
    Anna hautua n. 10-15 min.
  • Keitä lohicurryn kaveriksi tavallisia nuudeleita.
  • Valmiin annoksen päälle voit halutessasi ripotella vielä lisää korianteria. Kruunaa kivasti aterian!
 
Ihanaa viikonloppua! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi! <3