Sivut

perjantai 20. helmikuuta 2015

Dieetti vai elämäntapamuutos..?

Moikka!^^

Meinasin ensin kertoa vähän eilisestä FysioBalance tunnista, mutta kirjotanki nyt vähän eri aiheesta.

Olen monesti kuunnellu ko ihmiset on alottanu jonku dieetin ja alkanu laihuttamhaan.. Osa on alkanu karppaamaan ja toiset pittää karkkilakkoja yms. Sitten osa kertoo, että dieetti on oikeasti auttanukki ja tiiän pari ihmistä jotka on esim. karppauksen avulla laihtunu useita kymmeniä kiloja (mikä on kyllä hienoa sinänsä!), mutta kylläpä suurin osa on lopettanu dieetin kesken, ja ns. sortunu taas esim. niihin karkkeihin tai pulliin.

Nykysinhän on ihan hulluna kaikkia dieettejä sun muita ja niitä mainostetaan joka nurkan takana.. Ja kyllähän ihmiset saadaa niihin tarttumaan.

Mietin vain miksi ihmiset haluaa alkaa jollekki dieetille..? Sehän on ohimenevä vaihe se dieetti. Dieetistä saattaa saaha hetkellisen hyvän olon tunteen, mutta tuskin kukaan jaksaa syödä mitään kaalisoppaa loppuelämänsä, vai jaksaako? :p

Ittehän henk. koht. melkein inhoan tuota dieettiä jo sanana, ja itseasiassa en ole ite ollu Ikinä millään dieetillä, enkä kyllä aijo alkaakkaan!

Ite vannon kyllä elämäntapamuutoksen nimeen! :) Elämäntapamuutos on minun mielestä paljon enemmän ko joku dieetti, joka saattaa kestää parista viikosta parin kuukauteen.
Ehkä syynä siihen, että ihmiset valittaa mielummin sen dieetin, on sen dieetin helppous. On tietyt päivät millon toteutetaan sitä dieettiä, ja sen jälkeen voi taas palata siihen vanhaan, tuttuun ja turvalliseen elämäntapaan.
 Elämäntapamuutoksessa joutuu laittamaan ittensä kokonaan likoon, ja oikeasti muuttamaan useampaa osa-aluetta elämässä, ko vain sitä syömistä.
Esimerkiksi itellä elämäntapamuutos tarkottaa tottakai myös sitä ruokavaliota, mutta myös liikuntaa, asioiden laittamista tärkeysjärjestykseen ja hyvän olon saamista itelle. Ja tarkotuksena on, että se olis koko elämänkestävä homma, ei vain paria kuukautta. Mie ainaski haluaisin voida koko loppu elämän niin hyvin ko mahollista ;)
Dieetit on vähän semmosia että menhään monesti laiasta laithaan. Ja ko tärkeämpää olis ettiä se ittelle sopiva kultanen keskitie. Eli ei niin, että suunnitellaan jättävänsä kaikki karkit yms. herkut pois aivan kokonaan, tai että aletaan syyä vain vihanneksia, vaan että pidetään se järki siinä ruokavaliossaki.
Syödään kaikenlaista ruokaa, mieluiten sitä puhdasta perus arkiruokaa, ja sallitaan itelle myös ne herkkuhetket, esim. kerran viikossa. :)
Miksi täytyy tehä siitä hommasta ittelle niin hankalaa ja vastenmielistä? ;)
Tottakai alussa voi olla suuriaki vaikeuksia lähteä uutta elämäntyyliä noudattamaan, jos ennen on joka päivä vain maannu siinä sohvalla sipsipussin ja karkkirasian kans, mutta hiljaa hyvä tulee. Ei sitä heti eka päivänä tartte kaikkea tehä. :) Lähtee aluksi vaikka pitämään huolta siitä, että saa joka päivä sitä terveellistä arkiruokaa riittävästi, ettei ne karkkihimot ainakaan nälän takia ylly. Ja pikku hiljaa lissäilee sitä liikuntaa kans mukkaan.
Tärkeintähän on kuitenki voida hyvin, ja huolehtia ittestä, eikö vain ;)

Pilaako esim. tuo suklaa tämän minun elämätapamuutoksen? Ei minun mielestä. :)

Noh, jokasen oma päätöshän se on alottaako sen dieetin, vaiko tekkee sen lopullisen elämäntapamuutoksen :) Mie itte toteutan mielummin tuota jälkimmäistä ;)
Elämäntapamuutos ei synny yheltä istumalta, vaan siihen tarvitaan pitkä aika. Ja usein jossain vaiheessa tulee kuitenkin muutettua jotain asiaa elämässään, esim. sitä ruokavaliota, kun huomataan, että joku tietty ruoka ei sovikkaan. Mutta sehän kuuluu elämään, ei kaikki asiat voi heti onnistua kertaheittämältä ;)

Kumpaa te kannatatte, dieettiä vai elämäntapamuutosta? 
Kuinka moni on ollu joskus, tai on tällä hetkellä dieetillä? :) 

Huh.. tuntupa ettei oikein saa pidettyä sitä punasta lankaa sormissa, ko ajatuksia pursuilee vain ulos :D
Mutta nyt alan pikkuhiljaa valmistautua töihin lähtöön. Enää tämä iltavuoro jäljellä, ja sitte pääsee viikonlopun viettoon! ;)

Ihanan aurinkoista päivää kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi! <3