Sivut

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Aamupala

Moi! :)

Aattelin tulla kirjottelemaan teille vähän aamupalasta ja sen tärkeydestä!

Aamupalanhan sanotaan olevan päivän tärkein ateria, ja ainaki omala kohala tuo pittää täysin paikkansa! Huomaan niinä päivinä, jolloin ei ole aamupala maistunu tai on jostain syystä tullu syötyä tosi huonosti aamulla, on loppupäivästä vähän semmonen olo, että on koko ateriarytmi sekasin, eikä oikein tule loppu päivänäkään syötyä kunnolla.
Tämä enemmän siis vapaapäivinä, työ-/koulupäivinä on helpompi pysyä ruokarytmissä, ko koulussaki on tiettyyn aikaan aina ruoka tarjolla. 

 
Ite koitan aina joka aamu syyä aamupalan. Monesti kuulee sanottavan, että ei maistu aamulla oikein mikkään. Sillon kannattaa tehä esim. niin, että tekkee kaikki muut aamujutut pois alta, ja viimesenä syö. Tai sitte jos ei sekkään auta, nii ottaa jotaki syötävää sinne kouluun/töihin, ja syö siellä sitte :)
Ja monestihan tuo aamupalajuttuki on vain tottumiskysymys. Jos ei ole ikinä syöny aamupallaa, niin varmaanhan se ensin on aika vaikeaa, mutta ko sen opettellee, niin ei ilman voi olla.

Vähän kunnollisempaa aamupalaa :P
Olettako huomannu, että jos ette syö aamulla aamupalaa, niin illalla tekkeeki sitte kauheasti mieli kaikkea makeaa, ja muuta syötävää? Se johtuu siitä, ettei päivän aikana ole saanu tarpeeksi energiaa, niin illalla keho alkaa sitte vaatimaan sitä syötävää että se sais sitä energiaa.
Senki takia se aamupala olis tosi tärkeä syä, ettei sitte illalla kostautus koko homma.
Erityisesti niille, jotka haluaa puottaa painoa, olis aamupala erittäin suotava syötävä (hehe, tulipas hauskasti tuo.. :D). Juurikin tämän jo kerrotun syyn, eli energian takia. Eli ei kannata aamulla jättää syömättä sen verukkeella, että saa vähemmän kaloreita päivän aikana, ja sen myötä sitte laihtuis. No way. Siinä käy yleensä just toisinpäin, koska illalla sitte mättää sitä ruokaa, ja yleensä erittäin huonolaatusta semmosta, naamaan, ja enemmän ko oikeasti olis tarpeen.

(kuva googlesta)

Tässä teille joitaki aamupala ehdotuksia, jotka voi jo illalla tehä jääkaappiin valmiiksi oottamaan aamua, niin ei tartte sillon aamulla väsyneenä koittaa mittään väkertää ;) :

- smoothie; erittäin helppo ja nopsa tehäkki! Ei muutako marjoja/hedelmiä tai molempia ja esim. maitoa/vettä/mehua blenderiin, tai sauvasekottimella soseeksi, ja jääkaappiin

- pikapuuro; nykysinhän saa kaikenlaisia pikapuuroja kaupasta. Ei tartte ko vesi keittää ja sekottaa puuron sekkaan. Kannatta vain kattoa niistä puuroista, ettei niissä olis kauheasti sitä sokeria ;)

- maustamaton jogurtti/rahka marjoilla; mikäs sen helpompaa ko jogurttia kippoon ja päälle sulaneita tai jäisiä marjoja! Jos makeutta kaipaa niin voi lisätä hunajaa tai vaikka agave-siirappia

- hedelmät; esimerkiksi banaani on erittäin helppo ko ei tartte alkaa kuorimaan mittään. Ja tosiaan ko edellisenä päivänä tekkee jo valmiiksi esim. jonku hedelmäsalaatin, niin aamulla mukava ottaa jääkaapista ja syyä

- mysli; tee mysliä isompi annos joko ite, tai osta kaupasta vähäsokerisia myslejä

- munakas; ei muutako kananmunat kulhoon ja sekaan esim. paprikaa, chiliä, sipulia, yrttejä. Sitte pannulle vaan.

Oikeastaan voi syä aamulla melkein mitä vain! Jos on edellisenä päivänä tehny esim. kinkkupiirakkaa, voi sitä ottaa palan ja rinnalle kahvia ja mysliä. :) Jokanenhan kuitenki varmaan tietää, että ne karkit, sipsit, popparit yms. ei ole hyvä aamupala ;)

Ja hei, ei ole vaarallista, jos joskus unohtuu kokonaan se aamupala, tai tulee syötyä muutaki ko sitä mysliä, tämähän on vain elämää! Kunhan 92 % syö terveellisesti, niin loput ajasta voi herkutellakki ;)

Kuinka moni syö joka aamu aamupalan?
Mitä te ruukaatte syyä aamupalaksi? :)

Mukavaa sunnuntaita kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi! <3