Sivut

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kehonhuoltoa

Hejsan!

Kaikkihan tietävät, kuinka tärkeää kehonhuolto on. Pitäisi venytellä, tehdä liikkuvuusharjoituksia, foam rollata ja mielellään käydä vielä hierojalla!
Kehonhuolto auttaa, jos on jumeja ja särkyjä, se auttaa, jos on vaikeaa esim. kyykätä (monestihan kyseessä voi olla kireät lihakset, mihin puolestaan auttaisi se venyttely), se auttaa liikkuvuuden parantumisessa (edelleen auttaa mm. lihaskuntoliikkeiden tekemisessä, ja ylipäätään liikkumisessa).

Itelle kehonhuolton on jostain syystä edelleenkin älyttömän vaikeaa. Joo, tiedän kyllä, että pitäisi ja että sillä saisin mm. tuon polvikivun mahdollisesti katoamaan, niska-hartiaseudun säryt ja jumit helpottumaan jne. Oikeastaan kehonhuoltohan on ihan kivaakin! Miksi se sitten on niin kauhean vaikeaa toteuttaa?

En tiä, ehkä mie vain olen ihminen, jolle täytyy oikeasti sattua jotaki, että ymmärrän kehonhuollon tärkeyden. Tai sitten olen vain niin kärsimätön, koska ei se kehonhuolto välittömästi näy/tunnu kropassa.
Toisaalta, olen ite just sellanen esimerkki ihmisestä joka ei huolla kehoaan tarpeeksi. Hartiat on omasta mielestäni pahasti sisäänpäinkääntyneet, niskassa alkaa olemaan jo kiva kyömy (kutsun sitä sikaniskaksi... :D), polvea kolottaa, koska jalan lihakset on niin jumissa, enkä pääse siihen haluamaani kyykkyyn vaikka sata kiloa laitettais pään päälle painoksi!
Mahtavaa..

Nyt kuitenkin haastan sekät itseni ETTÄ teidät lukijat ottamaan joka päivä edes pienen hetken kehonhuollolle! Kehonhuoltohan ei tarkoita aina niitä staattisia venytyksiä, vaan se voi olla myös sitä keppijumppaa, joogaa, foam rollausta jne.
Netti on pullollaan erilaisia kehonhuolto/jooga videoita, ja venytellä voi esimerkiksi samalla kun katsoo televisiota! Itse aionkin nyt alkaa kokeilemaan joogaa! Ensimmäistä kertaa elämässäni! Saa nähä, miten niihin liikkeisiin taivun, vai taivunko :D

Mukavaa viikon jatkoa kaikille! Muistakaa huoltaa ja huolehtia itsestänne!<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi! <3