Sivut

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Ruoantuoksuiset terveiset Sisiliasta

Ciao! Buongiorno!

Niin se on loma vierähtäny, ja ollaan päästy turvallisesti takasin Suomen kamaralle. Oikeastaan tultiin jo 4 päivää sitten takasin, ja tarkotus olikin kirjoitella heti, mutta koska en pystynyt kännykällä kirjottamaan, tai oikeastaan lisäämään kirjoitukseen kuvia, päätin, että kirjoittelen vasta kun pääsen koneen ääreen.


Matka meni kyllä aivan loistavasti, ja täytyy sanoa, että Sisilia vei kyllä ns. palan sydämestä! Sinne täytyy siis päästä uudelleen.
Jo pelkästään sen ruoan takia, voi nam!

En ole kyllä koskaan elämässäni syöny niin hyvää pitsaa, pastaa ja risottoa, ko mitä tuolla viikolla Sisiliassa söin! Kuten ylhäällä olevasta kuvasta näkyy, oli ne pitsat siellä aika yksinkertasia, eli ei paljoa täytteitä ollu. Mutta mm. tuo pitsa missä on van rosmariinia, suolaa ja pippuria, oli aivan mielettömän hyvä! Siellä ei tosiaan näkyny sellasta pitsaa mihin ollaan täällä totuttu, että täytteitä on paljon. Ja hyvä niin!

Aamupala syötiin siinä puoli 8 maissa. Siitä ei nyt ole yhtään kuvaa, mutta se oli kyllä suht perus hotelliaamiainen; nakkeja, kananmunia yleensä kolmessa eri muodossa: kovaksi keitettyjä, paistettuja häränsilmämunia ja munakokkelia, pekonia, makkaraa, juustoa, kurkkua, tomaattia, leipää, croissantia, marmeladia... Kaikkea hyvää siis! Aamupalla tuli kyllä joka kerta vatta tosi täyteen.
Ainoa erikoisuus/puute oli ne kahvit. Ite tosin kyllä tykkäsin, koska ne oli järjestäen sellasia erikoiskahveja cappuccinoa, latte macchiato, espresso, cafe americano jne. Muut tosin kaipaili kyllä normi kahvia, ja ymmärtäähän sen. Aina sitä on tottunu juomaan aamulla ja päivällä ja vähän joka välissä sitä kahvia. :)

Lounas puolestaan syötiin joka kerta ulkoravintolassa siinä klo 13 aikaan (paikallista aikaa, mikä siis on tuntia myöhemmin mitä Suomessa). Loman lopussa tultiin jo tarjoilijoillekin tutuiksi, ja niitten ei enää tarvinnu kysyä edes montako tulee syömään, ja viimesenä päivänä oli laitettu jo pöytään varauslappukin :D


Lounaalla syötiin tosiaan paljon pitsaa ja pastaa, ihan koska ne oli vaan niin hyviä!
Tarjolla oli myös paljon erilaisia vihanneksia ja salaattia.
Kuvat kertokoot puolestaan :)Pastan päälle oli aina tarjolla parmesaania! Täällä sitä ei oikein taideta käyttää, kun on niin kallista.. :/Täytynee tässä välissä mainita, että tuoltahan saa varmaan myös parhaat jäätelöt, haha! Kupissa tuolla(kin) kertaa pistaasijäätelöä!
Jäätelöt otettiin aina ite altaasta, missä oli muutamaa eri sorttia jäätelöä. Ja kerrankin maistoin siellä myös suklaajäätelöä, joka aivan oikeasti maistu suklaalle, eikä millekään muulle!

Päivän viimenen ateria eli illallinen syötiin klo 7 italian aikaa, eli 8 aikaan meillä. Olishan se kyllä jotenki vieras ajatus, että söis vielä kunnon tuhtia ruokaa sillon 8 illalla :D

Illallisesta näköjään vain tämä yksi kuva, koska en kehdannut ottaa enempää :D Tuntu että se on jotenki hienompi tilaisuus, niin ei kehtaa räpsiä kuvia kesken syönnin :PJälkiruokaahan oli tietysti pakko vetää ,myös kaksinkäsin vaikkei vatta olis antanu enää yhtään periksi! :D

Oli kyllä kertakaikkisesti niin hyvät ruoat tuolla! Ainoat mihin olin pettyny, ja mistä oli suuremmat odotukset, oli tomaatti ja oliivit. Tomaatista olen kuullu, että se olis siellä ennemminki hedelmä, ja olihan ne kyllä tosi mehukkaita, mutta niistä oli jääny se maku johonki :O Oliivit puolestaan oli aivan älyttömän suolasia! Niihin olis ehkä varmaan tottunu, mutta jostain syystä en enää syöny niitä sen ekan ja ainoan kerran jälkeen. Tykkään siis yhä enemmän suomalaisista tomaateista, ja suomeen tuoduista, kivettömistä oliiveista.
***
Kirjoittelen vielä lisää Sisiliasta, mutta en nyt viitsi kaikkea tähän samaan postaukseen laittaa, kun ei sitä kukaan jaksais lukea :D

Mukavaa sunnuntaita kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi! <3