Sivut

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Jätevuorien kuninkaat

Miettikääpäs, kuinka paljon vuodessa ihmiset laittavat roskiin erilaisia pulloja ja puteleita, yleensä niitä muovisia. Fiksut tietysti kierrättää ja näin tekisin itekki, jos se mahdollisuus täällä olis.
Joka paikassa kun ei kuitenkaan ole esim. juuri muoville keräysastioita, niin mihin muualle ihmiset sitten ne shampoo ja muut saippuaputelit tunkevat kuin normaali roskikseen.
Ja käsittääkseni sieltä ne menevät suoraan kaatopaikoille.
Onneks nuo kierrätysastiat on vissiin muuttumassa pakollisiksi joka paikkaan, mikä on kyllä tosi hyvä juttu!

Ja kun ei ne tavarat rajoitu pelkästään näihin puteleihin. Minua ärsyttää tämä kertakäyttökulttuuri, mikä nykysin vallitsee! Joka paikassa myydään tosi huonolaatusta tavaraa, niin että melkein ko kerran käytät niin son siinä. Tuntuu, että varsinki vaatteet on semmosia, että ko kerran käytät päällä ja peset, niin ne on jo tosi nuhjusia ja nukkasia... Mutta rahallahan tämä maailma pyörii. Ei paljon tulis voittoa jos tehtäis tosi kestäviä vaatteita, eikä ihmiset joka vuosi ostais uusia tavaroita!

Ite pyrin ainakin mahollisimman pitkälti siihen, etten ostais turhia tavaroita, pulloja jne. Ja esim. kengät koitan myös ostaa ihan kunnolliset että kestäisivätki vähän aikaa.
***
Siinä niitä on... Veikkaan, että vähemmälläkin pärjää :D
Kuten ylläolevasta kuvasta huomaa, on puteleita kertyny jos jonkinlaista. Varsinki naisilla niitä tuntuu riittävän, täytyy olla shampoota ainaki kahta eri sorttia, hoitoaineita, shampoota (niitäki mieluusti useampaa!), kasvojenpesuainetta... Lisäksi tietysti meikit, hiuslakat, muotoilutuotteita, lämpösuojaa.... Siis kaikkea!

Nämä kun olen käyttänyt, taidan siirtyä tässä asiassa minimalistisuuteen. Mitä vähempi sen parempi. Aion myös kokeilla mm. luomuhiustenpesua (aiheesta lueskelin aamulla täältä.), joka siis tarkoittaa sitä, että kokeilen pestä hiuksia ruokasoodalla ja hiustenhoitoaineena käytän omenaviinietikkaa. :)

1 kommentti:

  1. Kiva, että sieki alat kokeileen. Toimii minulla ja paluuta ei oo enitseen :)

    VastaaPoista

Ilahdun suuresti kommentistasi! <3