Sivut

torstai 1. lokakuuta 2015

Lihaton lokakuu

Moikka!

Aiotteko osallistua lihattomalle lokakuulle?

(kuva googlesta)
Tosiaan, nyt on jo lokakuun 1. päivä. Ihan käsittämätöntä vauhtia menee tämä aika!
Lokakuu on yleisesti pyhitetty siis kasvisruoalle. Ihmiset koittavat välttää lihan syöntiä, varmaan kuka mistäkin syystä; toiset eettisistä syistä, toiset ehkä vaan kokeilumielessä.

Itselleni liha on yksi raaka-aine ruoanlaitossa muiden joukossa. Lihalla tarkoitan siis niin punaista lihaa, kuin kanaa ja kalaakin. Aika vaikeaa on kuvitella elämä täysin ilman minkäänlaista lihaa. Itse en aio täysin lihasta luopua, edes lokakuun ajaksi, mutta yritän kuitenkin aina katsoa, etten söisi niin paljon lihaa, varsinkaan punaista lihaa.

Punaista lihaa sen sisältämän kovan rasvan vuoksi, sekä myöskin eettisistä syistä. Oletteko ajatelleet, paljonko esim. juureksia tai muita kasviksia voitaisiin kasvattaa niillä pelloilla, mitkä nyt menevät pelkästään lihakarjan ruoan kasvattamiseen?

Mutta, kuten olen jo aikaisemminkin tuonut ilmi, en kieltäydy mistään täysin. Tämä pätee myös lihaan. Voin kyllä hyvällä omalla tunnolla pari-kolme kertaa vuodessa käydä ravintolassa syömässä kunnon pihvin lisukkeineen. Pyrin nyt kuitenkin taas vähentämään lihansyöntiä. Tarkoittaa siis sitä, että tavoitteena olisi syödä lihaa ehkä noin 2-3x viikossa (punaista lihaa vielä vähemmän). Kalaa kyllä tykkään syödä, enkä siitä milloinkaan pode huonoa omaatuntoa, varsinkaan jos se on lähivesistä pyydettyä kalaa.

Itselleni tärkeää on, että aina, kun on mahdollista, ostan lihan luomuna.
(kuva googlesta)
Mutta se siitä lihasta :)
***
Huomenna on jo perjantai. Saas nähdä mitä huomenna keksii! Tänään oli vähän "turha" päivä. Aamu meni jo vähän mönkään, kun herätessä oli aika höpsähtäny olo. En siis mitään oikeastaan ole saanu aikaseksi tänään. Huomenna meinattiin koittaa olla vähän aktiivisempia; tiedossa siis treeniä, ruoanlaittoa ja kodinhoitoa :D

Kivaa viikonloppua kaikille! <3

Ps. Ajattelin vähän muuttaa blogin ulkonäköä tekstien osalta. Tuntuu että teksti on aika pientä, niin katsotaan saanko sitä paremman näköiseksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi! <3