Sivut

maanantai 19. lokakuuta 2015

Perusterveitä vai perussairaita?

Kannattaa aluksi lukea tämä.

Mitäs jos meitä ihmisiä huijataankin aivan olan takaa? Entäs jos asia onkin niin, että ravintosuositukset on suunniteltu yhdessä lääkefirmojen kanssa? Jos olemmekin perussairaita emmekä perusterveitä.
Kun tuntuu vähän, etteivät suomalaiset ole oikein perusterveitä. Mm. aikuistyypin diabetes yleistyy koko ajan. Voiko tästä enää syyttää muuta kuin ravitsemusta!
Ehkä ravitsemussuositukset ovatkin lääkefirmojen keino haalia itselleen järkyttävät summat rahaa.
Olisihan se aikamoinen muutos, jos ihmiset olisivatkin yhtäkkiä terveitä, eivätkä joutuisi käyttämään lääkkeitä, tai kalliita hoitoja. Tällä hetkellä lääkebisnes kuitenkin kukoistaa.
***
En tiedä, mutta omasta mielestäni ravitsemussuosituksissa on kyllä vielä paljonkin petrattavaa.
(kuva googlesta)
Itse perustan ruokavalioni mahdollisimman pitkälti kasvisten ja juuresten syöntiin.
Myös hedelmiä syön melko paljon. Marjat ovat jääneet vähemmälle vaikka niistä pidänkin, ja niitä pitäisi ehdottomasti olla enemmän ruokavaliossani.
Viljatuotteista käytän lähinnä ruista. Vehnää en lainkaan, sillä se saa minut huonovointiseksi ja tekee oloni erittäin turvonneeksi ja tukkoiseksi.
Vaikka en syökään juurikaan leipää enkä puuroa jne. en silti olisi huolissani omasta kuidun saannista, sillä saan kuituja kasviksista, pähkinöistä ja mm. chia-siemenistä.
Myöskään rasvattomia tuotteita esim. maitoa en suosittelisi kenellekkään, sillä en usko että teollisesti tuotettu maito voi olla kovin terveellistä. Maidosta, myös kevyt ja täysmaidoista, poistetaan homogenoimalla ja pastöroimalla kaikki maidon terveelliset bakteerit sekä myös rasva, joka ei useiden tutkimusten mukaan ole niin epäterveellistä, kuin ollaan luultu.
Ja voi että miten ihmisiä vedetäänkään höplästä kun heille suositellaan margariineja! Joka pöydässä näkyvä elintarvike, jota kukaan ei osaa epäillä. Sekin teollisesti tuotettua! Margariinejahan suositellaan hyvinä pehmeän rasvan lähteinä. Kysymys kuuluukin, miten teollisuus on saanut pehmeät rasvat sellaiseen muotoon? Ja mitä se todella tekee niille hyville rasvoille, kuten oliiviöljylle?
***
Kukanenkin noudattaakot sellaista ruokavaliota, kuin itse haluaa ja hyvältä tuntuu, mutta itse en ainakaan nykyisiä ravitsemussuosituksia noudata kovinkaan tarkasti, sillä olen löytänyt itselleni sopivamman ruokavalion.

Nyt saa esittää omia näkemyksiä koskien ravitsemussuosituksia! :)
Mitä mieltä olette niistä, ja uskotteko sen edistävän kansanterveyttä?

Muistakaa myös, että nämä ajatukset ovat omiani, enkä ole myöskään ravitsemuksen asiantuntija. Olen kuitenkin kuullut paljon henkilöiden kertomia juttuja siitä, kuinka esim. maito- tai viljatuotteiden poisjättäminen on parantanut oloa selkeästi. Puhumattakaan sokerin poisjättämisestä, jonka olen todennut itselläni suureksi terveydelliseksi vaikuttajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi! <3